Om oss

Nordic Heater är ett företag i Kungsängen i nordvästra Stockholm som tillverkar svensktillverkade flygvärmare för både stora och små flygplan för den globala marknaden. Vi har tillverkat värmare i mer än 50 år.

Sedan 2008 har Nordic Heater varit en del av Steelex Group, som består av fem företag och cirka 60 högkvalificerade medarbetare.

En del av det som gör oss unika är att våra flygplansvärmare produceras i vår egen fabrik i Kungsängen och tillverkas i samarbete med våra systerföretag inom Steelex Group. För att öka produktens livslängd är värmarna tillverkade av rostfritt stål av hög kvalitet.

”Nordic Heater förenklar markhanteringen genom att leverera problemfria flygplansvärmare i rostfritt stål som kräver mindre underhåll och tankningscykler.”

Thomas Melin, VD

Du kan välja mellan flygplansvärmare som drivs av el, diesel eller – som vår senaste innovation – batteri. Våra värmare har en kapacitet från 42 kW upp till 200 kW.

Miljö och hållbarhet

Som marknadsledare inom produktion av flygplansvärmare är det en självklarhet för oss att fokusera på miljö och hållbarhet i allt vi gör. Förutom att värmarna tillverkas i rostfritt stål ser vi till att begränsa vår användning av resurser och energi så mycket som möjligt under produktionen.

Vi utvecklar också aktivt innovativa lösningar för att öka livslängden på våra produkter med så liten miljöpåverkan som möjligt. Vi är certifierade enligt ISO 9001, 14001 och 45001.

Vi stöder naturligtvis FN:s mål för hållbar utveckling och har för närvarande särskilt fokus på följande:

Genom våra systerföretag i Steelex-koncernen kan vi hjälpa dig med det mest varierande arbetet inom metallbearbetningsindustrin. Vi har modern utrustning, kvalificerad personal och stora råvarulager som gör att vi snabbt kan möta våra kunders behov med konkurrenskraftiga priser och snabba och pålitliga leveranser.

Kontakta oss

Vi är alltid här för att hjälpa dig! Oavsett om du har en fråga om våra produkter eller tjänster, behöver hjälp med en beställning eller bara vill säga hej.

+468 - 584 700 21

Spamskyddad